загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені знайшли овоч, який захистить від радіації

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Від радіації захистити можуть звичайні помідори, а саме антиоксидант лікопін, який робить їх червоними. Такий висновок зробили вчені з Манчестерського університету спільно з німецькими колегами. 24tv.ua

Науковці з’ясували, що ліпокін оберігає мембрани клітин від шкідливої дії випромінювання, при цьому радіозахисний ефект залежить від концентрації кисню в навколишньому повітрі. При нульовому вмісті кисню каротиноїд зменшував пошкодження мембран приблизно в 50 разів, а при 100% вмісті захисного ефекту практично не було, повідомляє N+1.

За словами Рут Едж, яка приймала участь в дослідженні, цей ефект лікопіну можна використовувати для профілактики променевої хвороби при аваріях на атомних станціях, а також підвищити ефективність радіотерапії.

Хорошим джерелом лікопіну є помідори, приготовані з олією, яка збільшує всмоктування каротиноїдів у шлунково-кишковому тракті.

Через антиоксидантні властивості лікопін досліджували як можливий препарат для профілактики серцево-судинних і онкологічних захворювань, проте його ефект виявився незначним.

 

Джерело:
До списку новин