загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт розповів, як правильно їсти хурму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хурма є одним з найпопулярніших осінніх плодів. Але навіть цей надзвичайно корисний у багатьох відношеннях фрукт не слід вживати навмання, щоб випадково не зашкодити своєму самопочуттю і здоров’ю. ukrhealth.net

Фахівці не втомлюються повторювати, що в харчуванні необхідно дотримуватися помірності і обачністі. Цих принципів важливо дотримуватися і любителям хурми. В її плодах міститься велика кількість вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Але щоб ці нутрієнти надавали відчутний корисний ефект, важливо дотримуватися рекомендацій професійних дієтологів.

Такими порадами поділилася лікар-терапевт і експерт по здоровому харчуванню Тетяна Фіалкова. Вона, зокрема, нагадала, що хурму потрібно їсти не пізніше, ніж за 30 хвилин до основного прийому їжі і не раніше, ніж через годину після їжі. Якщо ж було з’їдено м’ясне блюдо, то перекушувати хурмою слід не раніше, ніж через 2-2,5 години після прийому їжі.

«При найменшому відчутті терпкого смаку негайно припиняйте їсти хурму», — каже експерт.

Справа в тому, що терпкий смак може бути симптомом негативного впливу компонентів хурми на організм. Наприклад, того, що танін, який міститься в її плодах, блокує нормальну роботу шлунка, сповільнює перистальтику кишечника, викликає нудоту і затримку стільця. Уникнути цієї проблеми можна, якщо у стиглої хурми залишати нез’їденою частину м’якоті біля плодоніжки — або ласувати нестиглими плодами, які були попередньо заморожені.

 За словами медика, стиглу хурму можна сміливо поєднувати з кисломолочними продуктами, або з апельсиновим соком. А от з зерновими продуктами (наприклад, з вівсяною кашею) комбінувати хурму вкрай небажано.

 Хурма відома своїми дієтологічними властивостями — її плоди цілком можуть заміняти собою калорійні десерти. Фіалкова каже, що хурму без побоювань за фігуру можна вживати до 3 штук в день, адже цей фрукт низькокалорійний. Але детально визначений час прийому хурми — до 17.00.

 

Джерело:
До списку новин