загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти пролили світло на питання про частоту зміни постільної білизни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Провідні фахівці з гігієни розповіли, як часто потрібно міняти постільну білизну. nv.ua

Результати опитування американської компанії, що спеціалізується на виготовленні матраців Ergoflex, показали, що 55 відсотків холостяків у віці від 18 до 25 років міняють постільну білизну не частіше одного разу на три місяці.

Редакція чоловічого журналу Men's Health, занепокоєна питанням гігієни, вирішила з'ясувати, як часто потрібно змінювати простирадла і наволочки. Для цього видання звернулося до провідних спеціалістів з гігієни, які пролили світло на питання про частоту зміни постільної білизни.

Експерт чистоти Мері Гагліарді запропонувала порівняти постільну білизну з одягом, який людина носить щодня в повсякденному житті:

«Я не думаю, що існують люди, які хотіли б носити свій одяг на протязі 56 годин, перш ніж відправити його в прання. А якщо говорити про холостяків, не стираючих постіль протягом трьох місяців, то кількість часу, протягом якого вони «носять» один і той же предмет одягу, становить понад 700 годин», - говорить вона.

Крім того, фахівці нагадали про природний процес оновлення шкіри, в результаті якого від тіла людини щодня відділяється близько 500 мільйонів відмерлих клітин. Таким чином, за ніч у ліжку залишається приблизно 166 мільйонів відмерлих клітин шкіри. До міксу клітин експерти рекомендують додати піт і бруд, а також безліч бактерій та інших мікроорганізмів, які розмножуються за ніч.

Професор Лондонської школи гігієни Саллі Блумфілд рекомендує міняти постільну білизну один раз в тиждень. Вона стверджує, що ліжко може містити шкідливі бактерії і грибки: з цієї причини фахівець радить прати наволочки і простирадла при температурі 140 градусів, однак такий температурний режим не підтримує більшість пральних машин.

«Чим гарячіша вода – тим більше бактерій загине. Вибирайте найвищу температуру прання», - говорить вона.

 

Джерело:
До списку новин