загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава вдосконалює процес отримання пенсійних виплат, але не для пенсіонерів-ВПО. Правозахисники оскаржують таку дискримінацію у судовій справі проти Кабміну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

17 травня Кабінет Міністрів прийняв постанову № 334, якою дозволив пенсіонерам отримувати пенсію не за місцем реєстрації, а за фактичним місцем проживання, яке необхідно вказати у відповідній заяві. Так вважають правозахисники БФ «Право на захист», БФ «Восток-СОС», ГО «КримSOS»

Призначати пенсії будуть і надалі за місцем реєстрації.

На жаль, ця постанова ніяк не вплине на виплати пенсій пенсіонерам-ВПО.

В той час, як для всіх інших пенсіонерів держава зробила невелике вдосконалення процесу отримання пенсійних виплат (яке на практиці потребуватиме внесення додаткових змін в постанови Правління Пенсійного фонду України), внутрішньо переміщені пенсіонери мають проходити численні перевірки, фізичну ідентифікацію в Ощадбанку, і все одно ризикують потрапити до якихось «списків», за якими пенсію все одно припинять.

Після цього пенсіонери-ВПО мають вистоювати довжелезні черги до відділень Ощадбанку та Пенсійного фонду, щоб дізнатись, як їм відновити виплати заслуженої пенсії. Є випадки, коли пенсіонери помирають, так і не дочекавшись. Це відбувається тому, що минулого року Уряд постановою № 365 створив для пенсіонерів-ВПО дискримінуючий порядок призначення та відновлення пенсійних виплат.

"За законом, пенсіонер, який багато років пропрацював на благо своєї країни та сплатив внески до Пенсійного фонду, має право на свою пенсію незалежно від того, де він проживає. Пенсія – це власність особи, а не допомога від держави. У Законі України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» наведено вичерпний перелік підстав, за якими може бути припинено виплату пенсії, і таких підстав, як рішення комісії по призначенню (відновленню) соціальних виплат або включення до списків СБУ, у цьому переліку немає. Закликаємо Уряд України привести постанову № 365 у відповідність із Конституцією та Законами України, «відв'язати» пенсійні виплати від довідки ВПО і припинити масову дискримінацію пенсіонерів-ВПО", -  закликаютьправозахисники.

Але правозахисники не обмежуються закликами.

У серпні 2016 року БФ «Право на захист» подав позов проти Кабінету Міністрів України з приводу визнання постанови № 365 дискримінаційною.

13 червня відбудеться слухання справи по суті. 

 

Джерело:
До списку новин